Οι Ρομπέν του 21ου αιώνα

Οι νεαροί « Ρομπέν του 21ου αιώνα» εκπαιδεύονται σωματικά , αλλά και πνευματικά, παίζοντας και ζώντας μέσα στη Φύση. Η Φύση αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο σχολείο Ζωής, για μικρούς και μεγάλους, με την προϋπόθεση, όμως, του σεβασμού μας προς αυτή και την τήρηση των κανόνων διαβίωσης αυτής.

Στο κατάλληλο επιλεγμένο φυσικό περιβάλλον, με τις κατάλληλες εκπαιδευτικές τεχνικές και πολλή αγάπη για τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής, όπως ο Ρομπέν στο Δάσος του Σέργουντ πριν από πολλά χρόνια, τα παιδιά ανακαλύπτουν και βιώνουν ένα πολύτιμο καταφύγιο σώματος και πνεύματος.

Εκεί ο όρος ψυχαγωγία, αποκτά το πραγματικό του νόημα και η εκπαίδευση Προστασίας απέναντι στους κινδύνους του  σύγχρονου τρόπου ζωής αποκτά την αξία που χρειάζεται.

Επιπλέον αποτελεί ένα παιδαγωγικό πρόγραμμα το οποίο αποσκοπεί μέσα από ποικίλες δραστηριότητες να εκπαιδεύσει και να μεταδώσει  στα παιδιά τη σημασία της προσφοράς στην κοινωνία  μέσω των γνώσεων που αποκτούν.

Διαδραστική Πρακτική Εξάσκηση σε  Δεξιότητες ζωής από πιστοποιημένους εκπαιδευτές, άσκηση ενεργοποίησης συναγερμού,άσκηση εκκένωσης και άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς, μαθήματα πρώτων βοηθειών και άλλα πολλά!

Το πρόγραμμά μας αυτό,  για το καλοκαίρι του 2024 υλοποιείται στο χώρο της Παιδικής Κατασκήνωσης «ΑΧΑΪΚΟ ΧΩΡΙΟ» στα Καλάβρυτα Αχαϊας κατά τις ημερομηνίες 16/06 με 30/06 και αφορά παιδιά με ηλικίες 06-16 ετών.

 

Comments are closed.